Inspirasjon

Tur rundt i omådet

25. januar 2017

Gråværsdager kan ofte bli hyggeligere enn man tror.  Vi tok bilen og kjørte en tur, og passerte mange vakre og sjarmerende bygninger og eiendommer, og samtidig fikk vi med oss den nydelige naturen som er i dette området av Frankrike.

    

Antikvitetsforetninger og «brocanter» (brukthandlere) fant vi også flere steder.

Vi stoppet og tok en liten titt hos en av dem.  Der var det mye fint å se.  Det vakreste syntes jeg med denne antikvitetshandleren, var Mimosatreet som sto utenfor på veien i full blomst.  

 

Jeg har hørt om Mimosaen, at den blomster om vinteren og at den gule blomsten har gitt navn til så mangt, blant annet en drink, og den er gul, og såvidt jeg vet, er det champagne med appelsinjuice.

 

Jeg vet også at den har gitt navn til et lite hotell i Juan les Pins, Hotel Mimosas. Det hotellet har nemlig vært mitt faste hotell her nede de siste 8 årene.  Det er kjempesjarmerende.  Kun åpent fra april/mai til september/oktober.  

Oppdaget faktisk forleden da jeg leste i boken; «Det gode liv i Provence», et lite intervju med Wenche Foss, der hun ser tilbake på sitt første møte med Provence.  Hennes første ferie var på Hotel Mimosas i Juan les Pins i 1932. Så morsomt, hun oppdaget hotellet allerede da.

Jeg kan fortelle at det fremdeles lever og er sjarmerende.  Skal lage et eget innlegg fra det hotellet senere, men legger til et foto under.  Ihvertfall, denne gråværsdagen lyste Mimosaen så vakkert! 

 

 

Hilsen Pipaluk

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Kommentar

Legg igjen et svar