Mat

Grønnsaksrett med smak av sol

22. januar 2017

Dette er en grønnsaksrett jeg har lært av min søster. Siden jeg har 3-4 stykker av dem, så er det altså Anne Valborg Storm Graver som har lært meg denne. 😉 Veldig god og veldig enkel og passer til masse.

Dette trenger du:

5-6 tomater

1 liten squash

1 liten rødløk

1 stykke parmesan

Olivenolje

Salt, pepper

I en ildfast form har du i olivenolje, ca 4 spiseskjeer.  Deretter legges oppskåret squash, ca 1/2 cm tykke skiver. Deretter skjæres opp tomater også i ca 1/2 cm tykke skiver og legges over, som på foto under.

  

Så skjæres rødløk i skiver og deretter i biter og has over. Krydre med litt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, for parmesanen bidrar med salt. Deretter ha litt olivenolje over.  Tilslutt strø over revet parmesan.

   

Det kan være lurt å vente med å ha parmesanen over til formen har stått i ovnen i ca 10 minutter. Ta den da ut og strø parmesanen over, og la den stå i 5-10 minutter til. Veldig enkelt og veldig godt!

I går kveld hadde vi denne med stekte kalvekoteletter og salat og fersk baguett, og det ble kjempegodt!  Grønnsaksretten er god til kylling, oksekjøtt, svin, kalv, og som hovedrett med f.eks linser eller kikerter eller bare alene om du ønsker.

Hilsen Pipaluk

 

 

 

 

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Legg igjen et svar